Stina

Januari 2012
Ja se nu skriver jag igen. Det är märkligt att det ska vara så svårt. För att helt plötsligt ge med sig och bli till något nästan självklart.

Juli 2010
Jag har semester och nu finns det tid. Tid för skrivandet, till exempel. Så jag startar ännu en blogg som komplement till Signerat Stina som nästan uteslutande handlar om träning. Håll dig i spiskroken kommer att handla om mitt skrivande.

Jag har hittat något riktigt inspirerande i skrivarutmaningar på SkrivPuff. Precis vad jag behöver. Jag går med ett ständigt behov att att skriva men med en beklämmande oförmåga till att sätta mig ner och bara skriva. Jag tror att problemet är ambitionen att skriva bra och så fort jag försöker och känner att det inte är riktigt så där bra. Då slutar jag. Sedan dröjer det innan jag fortsätter igen och då med samma resultat. Det är dåligt och jag lägger ner.

Nu tänker jag sänka ambitionerna. Jag ska ägna 15-20 minuter om dagen (så många dagar som möjligt) till att skriva utifrån utmaningarna på SkrivPuff. Sedan publicerar jag det jag skrivit om det så bara är en mening. Det borde hjälpa mig i någon riktning.

Sen kan nog bloggen komma att handla om sådant jag läser också. Och lite annat.

6 kommentarer till Stina

  1. Escargot skriver:

    Läste några av de du skrivit (av puffarna) och du har (i min smak) en jättebra tilltalande ton och en stark trovärdighet i det du levererar. Om du lyckats hålla dig till 15-20 minuter (vilket jag själv har svårt att begränsa mig till) så vill jag ge dig en extra eloge för mkt bra material för den tidsrymden. Och oavsett om du lagt längre tid (visste ej att ditt mål var den tiden när jag läste den) så tycker jag fortfarande 🙂 att det är himla trevlig och bra läsning som lockar till fler besök. Det var min lilla feedback.

  2. Stina skriver:

    Tack för jättefin feedback! 🙂 Jag har hållt mig till 15-20 minuter utom i de två sista texterna…när inspirationen tar över tycker jag att det är helt ok att fortsätta. Målet med tiden har jag satt upp för att kunna åstadkomma något överhuvudtaget. Men skapandet tar egentligen längre tid för jag brukar läsa utmaningen på SkrivPuff och sedan kan det dröja innan jag sätter mig ner för att skriva, så jag hinner processa i huvudet först. Och ja, fler besök är välkomna! 🙂

  3. Kalle Byx skriver:

    Hej Stina. Ville bara säga att jag håller med Escargot. Du skriver mycket bra och om du inte använder mer än 20 minuter per gång är jag imponerad. Känner igen det du skriver om att skriva. Alldeles för väl. Men fortsätt för vad du gör. Du kan! Verkligen.

  4. Stina skriver:

    Tack Kalle! Med SkrivPuff har jag hittat en form som passar bra för mitt skrivande! Mest inspirerande är det att ni läser och kommenterar…och att läsa texter också! Följer dina verk!

  5. lisa björn skriver:

    Lycka till Stina! Du skriver bra och ju mer du skriver ju lättare hittar du orden och skrivandets musik!

    • Stina skriver:

      Tack Lisa! Mitt problem är att orden är ett enda virrvarr i huvudet och alltför sällan hittar ner på pappret så lite uppmuntran behövs 🙂

Lämna en kommentar